Meer resultaten voor vertaler

   
 
vertaler
 
Vertaler worden? Past dit beroep bij mij?
Waar werkt een vertaler? Een vertaler kan voor diverse opdrachtgevers aan de slag. Als vertaler kun je in loondienst werken van een bedrijf of een groter vertaalbureau. Maar een eigen vertaalbureau starten of als zelfstandig vertaler werken, is heel goed mogelijk.
vertaler
Vertaler Neil ACM.nl.
Intern, in de samenleving en zelfs over de grenzen. Is vertaler Engels-Nederlands en Nederlands-Engels. Studeerde Bedrijfseconomie aan de UvA. Werkte als economisch onderzoeker in het bedrijfsleven en bij het Economisch Instituut voor de Bouw. Deed naast zijn werk een studie Vertaler Engels, aan de ITV Hogeschool in Utrecht.
vertaler
Vertaler - Wikipedia.
Op die gedachte uitte de reformator en Bijbelvertaler Maarten Luther enkele eeuwen later kritiek: hij vond dat het gewone volk de Bijbelvertaling moest kunnen begrijpen. Tegenwoordig komt letterlijk vertalen bijna niet meer voor. Het is bijna onmogelijk om als vertaler een tekst letterlijk te vertalen en tegelijk een vlotte tekst in de doeltaal schrijven. Veel talen hebben namelijk een andere woordvolgorde en andere manieren om een tekst syntactisch rijk te maken. Een voorbeeld van letterlijk vertalen.: De Franse zin M'acclimatisant' au soleil brulant, je l'ai' vu passer zou letterlijk vertaald kunnen worden als: Mezelf acclimatiserend aan de brandende zon, ik hem heb gezien passeren. Die vertaling is zeer krom en in correct Nederlands zou dat moeten worden: Terwijl ik me acclimatiseerde aan de brandende zon, zag ik hem voorbijkomen.
vertaler
Professioneel vertalen - Masters - Universiteit Utrecht.
Alleen met die kennis en vaardigheden op zak kun je grens- en cultuuroverschrijdende verbindingen tot stand brengen. Binnen deze anderhalf jaar durende masterleer je alle kneepjes van het vak en leer je hoe het is om bijvoorbeeld voor internationale organisaties en bedrijven te vertalen. Je verwerft inzicht in vertaalproblematiek en leert de problemen op doordachte wijze op te lossen. Omdat Professioneelvertaleneen zogenaamde verlengde master is, kun jenaafstudereneen beroep doen op de regeling Financiële ondersteuning studenten in verlengde masters. Vertalen IN THEORIE EN PRAKTIJK. De keuze uit vijf brontalen: Duits, Engels, Frans, Italiaans en Spaans. De mogelijkheid om je te verdiepen in vertaaldomeinen medisch vertalen, juridisch vertalen, technisch vertalen, economisch vertalen, journalistiek vertalen, vertaling van marketing- en mediateksten.
vertaler
Attaché vertaler - Grondwettelijk Hof m/v/x - Grondwettelijk Hof - Selor, selectiebureau van de overheid.
Attaché vertaler - Grondwettelijk Hof m/v/x. Gelijke kansen en diversiteit. De attachés bij de vertaaldienst van het Hof staan in voor een getrouwe, precieze en eenduidige vertaling van de interne en externe documenten van het Hof memories, verslagen, ontwerparresten, berichten en diverse documenten.
Aanwerving De vertaler Vertaling Europees Parlement.
een zeer goede kennis bezitten van het Engels, Frans of Duits.; een grondige kennis bezitten van een derde officiële EU-taal. Voor arbeidscontractanten heeft EU Careers een permanent vergelijkend onderzoek CAST voor vertalers en correctoren geopend. CAST, permanent vergelijkend onderzoek voor vertalers.
Taalcentrum-VU Vertaler aan het woord.
Vertaler aan het woord. Vertaler aan het woord. Door een van onze vertalers. Vertalingen van vertaalmachines zijn niet per se fout. Toch kan een menselijke vertaler duidelijkiets wat de artificiële intelligentie van vertaalmachines nog niet kan: nadenken. Een kijkje in de wereld van een vertaler.
Vertalen met DeepL Translate - 's' werelds meest accurate vertaler.
Gratis proefperiode starten. PRO Pro Api. Elke dag vertalen miljoenen mensen met DeepL. Populair: Nederlands naar Engels, Nederlands naar Duits, en Frans naar Nederlands. Vertaling van resterende tekst stoppen. Selecteer brontaal Vertaal uit e lke taal. Typ om te vertalen. Sleep hier om Word docx en PowerPoint pptx bestanden te vertalen met onze documentvertaler. Populair: Nederlands naar Engels, Nederlands naar Duits, en Frans naar Nederlands. Andere talen: Bulgaars, Chinees, Deens, Ests, Fins, Grieks, Hongaars, Italiaans, Japans, Lets, Litouws, Pools, Portugees, Roemeens, Russisch, Sloveens, Slowaaks, Spaans, Tsjechisch en Zweeds. Typ om te vertalen. Selecteer doeltaal Vertaal in het Duits. Elke dag vertalen miljoenen mensen met DeepL. Populair: Nederlands naar Engels, Nederlands naar Duits, en Frans naar Nederlands. Andere talen: Bulgaars, Chinees, Deens, Ests, Fins, Grieks, Hongaars, Indonesisch, Italiaans, Japans, Lets, Litouws, Pools, Portugees, Roemeens, Russisch, Sloveens, Slowaaks, Spaans, Tsjechisch, Turks en Zweeds. Annuleren Toch vertalen. Er is momenteel veel verkeer op de gratis versie van DeepL Translator. Uw vertaling zal klaar zijn in $ seconds seconden. Ontvang snellere vertalingen met DeepL Pro. U gebruikt nu DeepL Pro.

Contacteer ons